Eigen risico zorgverzekering 2016 bekend

Jaarlijks wijzigt het verplicht eigen risico van de zorgverzekering, die standaard is bij de basisverzekering. Het verplicht eigen risico zorgverzekering 2016 is onlangs bekend gemaakt. In 2015 bedroeg het verplicht eigen risico € 375,-. Het verplicht eigen risico voor zorgverzekering in 2016 stijgt met € 10,- naar € 385,-.

Invloed op eigen risico 2016

Het eigen risico voor de basisverzekering is verplicht en voor iedereen hetzelfde. Echter is het wel mogelijk om je eigen risico voor zorgverzekering op te hogen. Dit is positief van invloed op je maandelijkse premie zorgverzekering. Maak je meestal weinig zorgkosten, dan kan het verstandig zijn om je eigen risico op te hogen zodat je bespaard op je maandelijkse premie.

Vergoedingen zorgverzekering 2016

Helaas stijgt zoals je hebt kunnen lezen het eigen risico voor de zorgverzekering 2016. Is er dan alleen slecht nieuws? Nee! Hoewel nog niet alle premies van de zorgverzekeraars bekend zijn, is er al wel bekend gemaakt dat de vergoedingen in de basisverzekering gunstiger uit zullen vallen ten opzichte van de vergoedingen in 2015.

get result0